Wat is chiropractie

NIEUWS

Gratis rug- en nekscan

Gratis Rug en nek scan

/
GRATIS RUG CHECK? KOM EENS LANGS.

KLANTEN VERTELLEN BEOORDELINGEN

Wat is chiropractie

Chiropractie richt zich, naast het vaststellen en behandelen van rug- en nekklachten ook vooral op de preventie van deze en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Chiropractie maakt geen gebruik van medicijnen, injecties of operatieve ingrepen. Het bewegingsapparaat in relatie tot het zenuwstelsel staat hierbij centraal. Chiropractoren gaan er vanuit, dat een goede algehele gezondheid mede (maar niet uitsluitend) afhankelijk is van een juiste werking van het bewegingsapparaat en het zenuwstelsel.

Wie is de chiropractor?

De chiropractor is een universitair geschoolde professional die is opgeleid in de behandeling van de wervelkolom en het bewegingsapparaat. Hij is een expert op het gebied van functionele stoornissen van het bewegingsapparaat en zenuwstelsel met als ‘core-business’ rug-, nek en hoofdpijnklachten. Hij beschikt over een groot scala aan behandel- en interventiemogelijkheden om een breed publiek te kunnen helpen. Chiropractie werkt vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat wij de klachten niet als één enkel probleem zien maar dat wij de klacht in relatie tot het hele lichaam bekijken. Daarnaast houden we rekening met de individuele psychische, sociale en maatschappelijke factoren die voor u gelden.

Behandeling “voorkomen is beter dan genezen”

Onze werkwijze kenmerkt zich in een korte, intensieve periode van een aantal behandelingen, waarbij de functie van de wervelkolom wordt hersteld. Hiervoor maken we gebruik van diverse technieken:
• het corrigeren van de wervelkolom en het bekken door middel van correcties en mobilisatie van de gewrichten
• ergonomisch advies, oefentherapie en spierontspanningstechnieken.

We  verwijzen, indien nodig, naar andere therapeuten binnen of buiten ons centrum en stellen, in goed overleg met u, uw huisarts op de hoogte. Nazorg en controle behandelingen. Wij leggen de lat hoog. Wij streven er naar, samen met u, het hoogst haalbare in uw gezondheid te behalen. En te behouden natuurlijk! Daar waar nodig bieden wij persoonlijke nazorg aan. Verreweg de meeste klachten bouwen zich in de loop van de tijd geleidelijk op. Daarom is  het zinvol om een behandelschema af te spreken en vervolgens op lage frequentie controle behandelingen te doen om terugval te vermijden.

Manipulatie

De behandeling bestaat veelal uit specifieke correctietechnieken (manipulaties) waarbij gewrichten ‘ los worden gemaakt’. Tijdens een dergelijke correctie is vaak een “krak” te horen. Dit wordt veroorzaakt door kleine gasbelletjes die tijdelijk in het gewricht ontstaan en (in tegenstelling tot wat vaak gesuggereerd wordt) dus niet door de botten zelf. Het doel van een correctie is onder meer de bewegingsvrijheid te vergroten. Daarnaast hebben manipulaties een sterk effect op het zenuwstelsel hetgeen er onder meer voor zorgt dat de pijn snel afneemt en dat spieren zich ontspannen. Naast manipulaties worden bovendien ook verschillende massage- en stretch technieken gebruikt, ergonomische adviezen en specifieke oefeningen gegeven. Dit alles heeft als doel om het lichaam weer correct te laten bewegen, zodat het herstelproces kan plaatsvinden.

Preventie “voorkomen is beter dan genezen”

Preventief de wervelkolom of andere gewrichten te laten controleren kan vaak terugval van klachten voorkomen. Daarnaast is een optimaal functionerend zenuwstelsel een goede basis voor uw gezondheid. Vergelijk het met de tandarts. Ook daar wordt periodiek uw gebit gecontroleerd.

Onze visie

Als professionele zorgverleners beseffen we dat we samen meer kunnen dan ieder van ons afzonderlijk. Door binnen Vividus samen te werken en opgedane kennis te delen, profiteren onze patiënten van onze gezamenlijke kennis, kunde en expertise.

Vergoedingen

Wij zijn vrij toegankelijk en onze behandelingen worden door alle verzekeringen geaccepteerd. De vergoeding is afhankelijk van uw (aanvullende) zorgverzekering.

Mocht u na het lezen nog vragen of opmerkingen hebben of een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen met 077-320 1919 of via het contactformulier