Echografie

NIEUWS

Gratis rug- en nekscan

Gratis Rug en nek scan

/
GRATIS RUG CHECK? KOM EENS LANGS.

KLANTEN VERTELLEN BEOORDELINGEN

Echografie

Echografisch onderzoek

Hoe werkt echografie?

Bij de applicatie van echografie wordt gebruik gemaakt van hoge frequentie geluidsgolven. Deze kan de mens niet horen. De golven worden uitgezonden door een zender (transducer genaamd) die geplaatst wordt op de huid. Deze transducer is tevens ook de ontvanger van de golven die teruggekaatst worden door het lichaamsweefsel. De verschillende weefsels in het lichaam absorberen en weerkaatsen de geluidsgolven. Ze doen dat allemaal in verschillende mate. De transducer is verbonden met een computer. Deze vertaalt de geluidsgolven naar elektrische signalen die op het scherm verschijnen als grijze waarden. Op deze manier vormt zich op het scherm een echoafbeelding van de weefsels.

Hoe verloopt een onderzoek met echografie?

De patiënt neemt afhankelijk van het te onderzoeken gebied plaats op een stoel of op de behandelbank. Een transparante gel wordt tussen de transducer en het lichaam aangebracht om een ​​goed contact te verkrijgen en luchtbellen tussen de transducer en huid te verdrijven. De onderzoeker “scant” het gebied, bestudeert de weergave op de monitor en bewaart indien gewenst een aantal relevante plaatjes. Het onderzoek is relatief snel en de patiënt voelt er veelal niets van. Soms kan bij het scannen van een gevoelig gebied een lichte pijn optreden. Het onderzoek duurt gemiddeld 30 minuten. De vastgestelde resultaten van de onderzoeker worden u meegedeeld.

Wat zijn de voordelen van echografie?

• echografie is eenvoudig toepasbaar.
• echografie is pijnloos en laat het lichaam onaangetast.
• echografie is ongevaarlijk en niet schadelijk.
• echografie wordt niet beïnvloed door metaal in het lichaam.

Wat zijn de kosten van echografie?

Een echografisch onderzoek kost € 52,- Dit bedrag dient onmiddellijk na het raadplegen per pin van contant te worden betaald. U krijgt van ons rekening mee die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Deze kosten worden door uw zorgverzekeraar (meestal) vergoed.