Sportblessures

Sporten en bewegen is natuurlijk goed voor ons lichaam. Echter kunnen tijdens sporten de nodige blessures plotseling ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verrekken van een spier of het verzwikken van een enkel. In sommige sporten komen bepaalde blessures vaker voor dan bij andere, bijvoorbeeld een tenniselleboog bij tennis. Dit heeft vooral te maken met de houding waarin mensen sporten, de ondergrond, contact met anderen en de snelheid waarmee dingen gebeuren.

Oorzaken

Een veelvoorkomende oorzaak van sportblessures is het beperkt functioneren van onze gewrichten. Ook moet de aanvoer van de spieren goed zijn, zodat alles goed gestabiliseerd wordt. Het functioneren van de wervelkolom is hierbij van essentieel belang. De aanvoer van alle spieren in het lichaam komt vanuit het zenuwstelsel, dit ligt centraal in de wervelkolom. Daarom zal de chiropractor bij blessures niet alleen naar het desbetreffende gebied kijken, maar ook naar het grotere geheel.

Diagnose en behandeling

Bij sportblessures is een goede diagnose van essentieel belang om te bepalen hoelang de duur van de blessure is. Zo weten mensen wanneer zij weer aan het sporten kunnen. Bij spierblessures en gewrichten kan echografisch onderzoek helpen om de eventuele schade in beeld te brengen. De behandeling zal uiteindelijk bestaan uit technieken voor de spieren, mobilisaties, manipulaties, shockwave, EPTE en oefeningen.

Mocht u na het lezen nog vragen of opmerkingen hebben of een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen met 077-320 1919 of via het contactformulier