Hernia (Hernia Nucleus Pulposus, HNP)

NIEUWS

Gratis rug- en nekscan

Gratis Rug en nek scan

/
GRATIS RUG CHECK? KOM EENS LANGS.

KLANTEN VERTELLEN BEOORDELINGEN

Hernia (Hernia Nucleus Pulposus, HNP)

Een Hernia (Hernia Nucleus Pulposus, HNP) is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken die bij de wervels het ruggenmerg verlaat en naar het been loopt. Ook kan er een ontstekingsreactie plaatsvinden die dezelfde symptomen veroorzaakt. Dit kan plaatsvinden in de lage rug, maar ook in de nek. Er kunnen pijnklachten in het been of de arm ontstaan, eventueel met verschijnselen van uitval van de zenuw, zoals een doof gevoel, tintelingen, of spierkrachtverlies. Oorzaken hiervoor zijn herhaaldelijk (verkeerd) tillen, veel en langdurig zitten, niet of weinig sporten.

Middels anamnese en uitgebreid neurologisch onderzoek kan een diagnose worden gemaakt. Indien nodig kan een MRI-scan de diagnose ondersteunen. Het behandelplan is gericht op afname van klachten en verbetering van de functionaliteit. Om dit goed en effectief te bewerkstelligen zullen verschillende therapieën betrokken zijn bij het traject. Er zijn verschillende combinaties mogelijk, maar wat van belang is dat de patiënt vooral meewerkt en de adviezen opvolgt.

• de chiropractor corrigeert de wervelkolom en het bekken om de uitpuiling van de aangedane tussenwervelschijf te reduceren.
• oefentherapie om het spiercorset te versterken
• ergonomisch advies: de juiste combinatie van rust en gezonde beweging
• soms kunnen podotherapeutische zooltjes positieve invloed uitoefenen op het herstel
• het is raadzaam om in de beginfase een lendengordel te dragen om de ontsteking/irritatie van de zenuw te verminderen.
• een inversietafel kan de druk op de zenuw verminderen, in ons centrum hebben wij meerdere varianten hiervan, ook voor thuisgebruik.

Heeft u een Hernia (rug) of twijfelt u hierover? Vul online ons contactformulier in en dan zullen wij spoedig antwoorden. Wij bieden een behandelmethode op maat met als doel: duurzaam verhelpen van uw klachten.
2x per maand is Dr. Patrick Simons, neurochirurg, (kijk op de website: www.herniaweg.nl) bij ons aanwezig om u op zijn vakgebied te adviseren.

Inversietafel