Behandeling

BEHANDELING


Afspraak maken

NIEUWS

Gratis rug- en nekscan

Gratis Rug en nek scan

/
GRATIS RUG CHECK? KOM EENS LANGS.

KLANTEN VERTELLEN BEOORDELINGEN

BEHANDELING

Onze werkwijze kenmerkt zich in een korte, intensieve periode van een aantal behandelingen, waarbij de functie van de wervelkolom wordt hersteld. Hiervoor maken we gebruik van diverse technieken:
• het corrigeren van de wervelkolom en het bekken door middel van manipulatie en mobilisatie van de gewrichten
• ergonomisch advies, oefentherapie en spierontspanningstechnieken. We verwijzen, indien nodig, naar andere therapeuten binnen of buiten ons centrum en stellen, in goed overleg met u, uw huisarts op de hoogte.

Nazorg en controle behandelingen

Wij leggen de lat hoog. Wij streven er naar, samen met u, het hoogst haalbare in uw gezondheid te behalen. En te behouden natuurlijk! Daar waar nodig bieden wij persoonlijke nazorg aan. Verreweg de meeste klachten bouwen zich in de loop van de tijd geleidelijk op. Daarom is het zinvol om een behandelschema af te spreken en vervolgens op lage frequentie controle behandelingen te doen om terugval te vermijden.

Preventie

Preventief de wervelkolom of andere gewrichten te laten controleren kan vaak terugval van klachten voorkomen. Daarnaast is een optimaal functionerend zenuwstelsel een goede basis voor uw gezondheid. Vergelijk het met de tandarts. Ook daar wordt periodiek uw gebit gecontroleerd.

Onze visie

Als professionele zorgverleners beseffen we dat we samen meer kunnen dan ieder van ons afzonderlijk. Door binnen Vividus samen te werken en opgedane kennis te delen, profiteren onze patiënten van onze gezamenlijke kennis, kunde en expertise. Wij zijn vrij toegankelijk en onze behandelingen worden door alle verzekeringen geaccepteerd. De vergoeding is afhankelijk van uw (aanvullende) zorgverzekering.

Manipulatie

De behandeling bestaat veelal uit specifieke correctietechnieken (manipulaties) waarbij gewrichten ‘ los worden gemaakt’. Tijdens een dergelijke correctie is vaak een “krak” te horen. Dit wordt veroorzaakt door kleine gasbelletjes die tijdelijk in het gewricht ontstaan en (in tegenstelling tot wat vaak gesuggereerd wordt) dus niet door de botten zelf. Het doel van een correctie is onder meer de bewegingsvrijheid te vergroten. Daarnaast hebben manipulaties een sterk effect op het zenuwstelsel hetgeen er onder meer voor zorgt dat de pijn snel afneemt en dat spieren zich ontspannen. Naast manipulaties worden bovendien ook verschillende massage- en stretch technieken gebruikt, ergonomische adviezen en specifieke oefeningen gegeven. Dit alles heeft als doel om het lichaam weer correct te laten bewegen, zodat het herstelproces kan plaatsvinden.