Tenniselleboog

Tenniselleboog (ook wel epycondilitis lateralis) is een veelvoorkomende aandoening aan de buitenkant van de elleboog. De term kan misleidend zijn, omdat het vaak niet door tennis wordt veroorzaakt. Deze klacht wordt hier echter naar vernoemd, aangezien je met tennis steeds dezelfde beweging maakt en hierdoor het gebied overbelast.

Oorzaken

Een tenniselleboog is een (vaak chronische) irritatie in de spieren van de elleboog. Dit wordt vaak veroorzaakt door het overmatig gebruik van de extensorspieren van de onderarm. Deze spieren zorgen met name voor het strekken van de pols, hand en vingers. Zij worden vaak gebruikt bij bijvoorbeeld typen, huishoudelijk werk of het werken met een schroevendraaier.

De duur van deze klacht kan erg wisselend zijn. Het natuurlijke beloop van een tenniselleboog wordt geschat op ongeveer driekwart jaar. Het doel van de behandeling is uiteindelijk om dit herstelproces te versnellen.

Behandeling

Tijdens uw bezoek bij de chiropractor zal eerst de oorzaak van de klacht worden achterhaald. Wanneer deze is gevonden kan de behandeling hier op worden aangepast. De behandeling zal vaak bestaan uit rust, technieken ter ontspanning van de spieren, manipulaties en mobilisaties van het ellebooggewricht en andere gewrichten in de beweegketen (denk aan hand, pols en schouder). Ook wordt Shockwavetherapie en EPTE hier succesvol voor gebruikt.

Mocht u na het lezen nog vragen of opmerkingen hebben of een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen met 077-320 1919 of via het contactformulier