Gratis rug- en nekscan

Hebben kennissen, familieleden of heeft u zelf bijvoorbeeld rugklachten, nekpijn, of hoofdpijn? Maak dan een afspraak voor een gratis rug- en nekscan.

De scan is een goed hulpmiddel bij het vaststellen van afwijkingen in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Het geeft tevens een objectief beeld van de eventuele vooruitgang gedurende het behandeltraject. De scan bestaat uit twee delen: de temperatuurscan en de spierspanningsmeting.

Temperatuurscan

De temperatuurscan meet de paraspinale huidtemperatuur (naast de wervelkolom). Als hier afwijkingen in voorkomen kan dit duiden op segmentale functiestoornissen, irritatie van het omliggende weefsel en veranderde neurologische activiteit.

Spierspanningsmeting

De spierspanningsmeting meet de functie van de spieren rondom de wervelkolom. De scan laat de werkelijke activeit zien tegenover de potentiële actie. Dit kan uiteindelijk hoger of lager zijn dan gemiddeld. Spieren reageren op afwijking van de wervelkolom (blokkades en/of scheefstanden) Aan het eind van de rug- & nek scan zal de chiropractor de resultaten laten zien en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Tijdens het hele jaar wordt deze diagnostische methode gebruikt in onze praktijken Venlo, Horst en Albufeira in Portugal. Hou daarom onze Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten wanneer en waar het apparaat is. Deze aanbieding is bedoeld voor mensen die klachten hebben, maar nog niet zeker weten of chiropractische behandelingen geschikt zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan dit onderzoek.

Elk jaar op 3 november is het Dag tegen Rugpijn. In die week kunt u bij veel NCA-chiropractoren een afspraak maken voor een gratis screening.

Screening wat houdt dit in?

Op deze dag (of in die week) kunt u geheel vrijblijvend 1 op 1 met een chiropractor kort uw klachten bespreken, ook is er de gelegenheid om, indien gewenst,  de stand/functie van de wervelkolom te laten beoordelen. Op basis hiervan kan de chiropractor u een indicatie geven of het zinvol is een afspraak te maken voor een intake en het starten van een behandeltraject.

Het behandelplan zal per individu verschillen, want niemand is hetzelfde. Chiropractoren beheersen vele verschillende behandeltechnieken waardoor mensen van alle leeftijden behandeld kunnen worden.

Het is per praktijk verschillend wanneer in november de screenings plaatsvinden. In veel praktijken is ook een secretaresse aanwezig, aan wie u vragen kunt stellen over bijvoorbeeld vergoedingen van verzekeraars of voor het maken van een afspraak.  Kijk op www.dagtegenrugpijn.nl voor alle deelnemende praktijken.

Voor een gratis screening kunt u terecht bij onze locaties in Horst (Praktijk Chiropractie, Kranestraat 33, 5961 GX Horst) en Venlo (Vividus centrum voor gezondheid, van Millenstraat 8, 5913 VL Venlo).

Onderstaand een voorbeeld van een scan uitdraai: