Rug- & nekscan

Een rug- en nekscan analyseert spierspanning, scheefstanden en asymmetrie in de wervelkolom. Tijdens het hele jaar wordt deze diagnostische methode gebruikt in onze praktijken Venlo, Horst en Albufeira in Portugal. Hou daarom onze Facebookpagina en nieuwsbrief in de gaten wanneer en waar het apparaat is. Deze aanbieding is bedoeld voor mensen die klachten hebben, maar nog niet zeker weten of chiropractische behandelingen geschikt zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan dit onderzoek.

Rug- en nekscan

De scan is een goed hulpmiddel bij het vaststellen van afwijkingen in de wervelkolom en het zenuwstelsel. Het geeft tevens een objectief beeld van de eventuele vooruitgang gedurende het behandeltraject.

De scan bestaat uit twee delen: de temperatuurscan en de spierspanningsmeting.

Temperatuurscan

De temperatuurscan meet de paraspinale huidtemperatuur (naast de wervelkolom). Als hier afwijkingen in voorkomen kan dit duiden op segmentale functiestoornissen, irritatie van het omliggende weefsel en veranderde neurologische activiteit.

Spierspanningsmeting

De spierspanningsmeting meet de functie van de spieren rondom de wervelkolom. De scan laat de werkelijke activeit zien tegenover de potentiële actie. Dit kan uiteindelijk hoger of lager zijn dan gemiddeld. Spieren reageren op afwijking van de wervelkolom (blokkades en/of scheefstanden)

Aan het eind van de rug- & nek scan zal de chiropractor de resultaten laten zien en bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Onderstaand een voorbeeld van een scan uitdraai:

Rug- en Nekscan - 2 - Chiropractie Praktijk Vividus - Centrum voor Gezondheid Venlo

Mail ons

3 + 0 = ?