Fibromyalgie

Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren.

Klachten zijn

pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen. Ook maag-en darmklachten zoals PDS en de ziekte van Crohn kunnen hiermee geassocieerd zijn en weersveranderingen, kou, regen en vorst kunnen invloed hebben op fibromyalgie. De ernst van de klacht wisselt. In de Internationale Statistische Classificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie staat Fibromyalgie(FMS) geclassificeerd onder MG 30- dat staat voor chronische pijn. Hiermee is fibromyalgie ook in Nederland erkent als chronische pijnaandoening.

Multidisciplinair behandelplan

Om klachten te verminderen en het leven beheersbaar en aangenaam te maken wordt in ons gezondheidscentrum Vividus een multidisciplinair behandelplan gemaakt. Dit houd in dat de patiënt eerst uitgebreid wordt onderzocht, waarna een behandeltraject op maat wordt voorbereid. Belangrijk hierin is de rol van de patiënt en de bereidheid om het een en ander hiervoor te doen én te laten. Qua behandelmethodes moet gedacht worden aan massage, oefentherapie, chiropractie, diëtiek en mental coaching.

Mocht u na het lezen nog vragen of opmerkingen hebben of een afspraak willen maken neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen met 077-320 1919 of via het contactformulier