Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

NIEUWS

Gratis rug- en nekscan

Gratis Rug en nek scan

/
GRATIS RUG CHECK? KOM EENS LANGS.

KLANTEN VERTELLEN BEOORDELINGEN

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)

Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) is een zenuwbeklemming in de hand. De handworteltunnel, waar allerlei spieren en pezen lopen is te klein, waardoor de mediaanzenuw ter hoogte van de pols bekneld raakt. Vividus chiropractie biedt behandelingen met het Phystrac-tractieapparaat aan. Dit is een zeer effectief hulpmiddel bij de behandeling van CTS.

Heb ik Carpaal Tunnel Syndroom (CTS)?

De waarschuwingssignalen zijn:
• pijn (soms heel hevig)
• gevoelloosheid
• stijfheid
• een tintelend en branderig gevoel
• verlies van kracht in handen en vingers
• slapeloosheid door het veroorzaakte ongemak
Als u deze symptomen herkent, laat dan uw huisarts of een specialist vastellen, of u daadwerkelijk lijdt aan Carpaal Tunnel syndroom. Voorheen was Carpaal Tunnel Syndroom alleen te behandelen via een poliklinische ingreep. Operatief wordt er meer ruimte in de te nauwe tunnel gemaakt, waardoor de beknelling opgeheven wordt. Helaas blijven er, ook na een chirurgische ingreep, veel klachten bestaan, of ze komen na verloop van tijd terug.

Geen operatie

Naast een operatie, zijn er ook behandelingen mogelijk met het Phystrac-tractieapparaat. Een zeer effectief hulpmiddel bij de behandeling van patiënten met een Carpaal Tunnel Syndroom. Door gecontroleerde tractie aan de onderarm en pols ontspannen de structuren, spieren en ligamenten die betrokken zijn bij het in stand houden van de klachten.
Voordelen van deze behandeling zijn:
• geen wachtlijst
• geen operatie
• geen wond
• geen pijn
• geen risico

Hoe werkt het Phystrac tractie-apparaat

De Phystrac is een mechanisch werkend tractieapparaat. Het apparaat geeft via een band om de pols, tractie aan de onderarm. De onderarm en de elleboog worden met fixatiebanden op de juiste plaats gehouden. De tractie aan de onderarm wordt gegeven via de band om de pols, die bevestigd is aan een gewichtsmechanisme. Dit zorgt voor een gecontroleerde tractie van de onderarm en pols waardoor structuren, spieren en ligamenten gaan ontspannen. Dit is vergelijkbaar met de processen, die tijdens manuele tractie plaats vinden. Het voordeel boven manuele tractie is de herhaalbare, exacte bepaling. Door deze behandeling geeft het carpaal ligament minder druk op de structuren in de carpaaltunnel en vermindert zo ook inklemming van de nervus medianus. Dit is de zenuw, die afgeklemd wordt bij CTS. Klinische ervaring heeft uitgewezen, dat bij milde gevallen tien tot twaalf behandelingen voldoende zijn om de klachten op te heffen. Bij ernstigere gevallen zijn meer behandelingen nodig. Het verdient overigens aanbeveling, dat uw arts u eerst neurologisch laat onderzoeken (EMG). Recent wetenschappelijk onderzoek i.s.m. de afdeling Neurologie van het ziekenhuis VieCuri Medisch Centrum Venlo/Venray heeft bewezen dat deze methode effectief is als behandeling bij Carpaal Tunnel Syndroom.

Behandelingstraject

Behandelingstraject volgens protocol:
• 12 behandelingen in 6 weken (2x per week).
• enkelzijdige behandeling € 30,- per behandeling.
• dubbelzijdige behandeling € 45,- per behandeling.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen geheel of gedeeltelijk, mits u een aanvullend pakket heeft. De kosten kunnen na elke behandeling bij ons worden voldaan. U ontvangt een factuur die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor een Phystrac behandeling kunt u (ook) zonder doorverwijzing van huisarts of specialist bij ons terecht.